Як вибрати дозатор для косметики

Для покупки косметики важливий склад, ефект від використання, відгуки та рекомендації. Можна сміливо сказати, що придбання найчастіше відбувається з урахуванням особистих переваг. На перший погляд, упаковка коштів відіграє не найважливішу роль. Набагато важливішим є сам продукт.

Але часто трапляється, що упаковка не зручна у використанні, ускладнює догляд за собою або швидко виходить з ладу. Багатьом незручно, коли флакон без дозатора, а крем чи інший засіб доводиться діставати пальцем чи лопаткою. На це йде час, а іноді навіть пара хвилин грає роль, якщо, наприклад, вранці ви поспішайте на роботу.

Виробникам косметичних засобів необхідно звернути увагу на ці нюанси та вибирати таку тару, яка буде зручною та затребуваною серед їхніх споживачів.

Як зробити упаковку для косметики зручною

Вирішити питання зручності можна просто. Достатньо купити відповідну ємність для косметики зі зручним дозатором або вибрати дозатор до наявного флакону. Звертайте увагу, щоб різьблення флакона та різьблення дозатора відповідали один одному. Читайте описи характеристик товару — важливі діаметр та висота горловини флакона.

Також при виборі враховуйте, що кожен дозатор має розмір порції.

  • Доза може бути мінімальною — 0,2мл. Це зручно, коли за раз потрібно невелика кількість засобу, наприклад крему для обличчя. Одним натисканням можна отримати стільки косметики, скільки потрібно.
  • Крем для рук, лосьйон для тіла — у цьому випадку можна використовувати дозатор, який видає більшу об'ємну порцію 3-4 мл.
  • Для рідкого мила, гелю для душу або шампуню потрібна більша доза 4-5 мл.

Наступний момент — довжина та ширина трубки дозатора. Треба щоб трубка трохи не діставала до дна ємності. При виборі ширини необхідно враховувати розмір дозатора і консистенцію продукту. Для густої косметики з великою дозою доречно використовувати широку трубку. У той час як для косметики легких текстур із мінімальною дозою краще вибрати дозатор із тонкою трубкою.

При підборі дозатора відіграє роль і така дрібниця, як його носик. Вони бувають різних форм, тут можна вибирати на власний розсуд. Якщо говорити про візуальну складову, то широкий носик гармонійніше виглядає з великим флаконом. Відповідно, вузький підійде маленьким ємностям.

Ще один нюанс — блокування дозатора. Це особливо важливо, коли людина часто буває у поїздках і бере косметику із собою. Тут треба бути впевненим, що флакон надійно закритий та інші речі у валізі не забруднюються через витік. Майже у всіх дозаторів передбачено блокування. Вона може бути кількох видів: стандартна зі стрілкою старт і стоп або з можливістю висування вгору-вниз. Також є моделі із зовнішнім блокуванням, наприклад: блокуюче кільце або захисна кришка.

Переваги використання дозатора для косметики

  • Косметичний продукт стає зручніше використовувати вдома та під час поїздок.
  • Ємності з дозаторами подовжують «життя» косметики, оскільки вона герметично закрита.
  • Красиві пляшечки з дозаторами надають більш естетичного вигляду ванній кімнаті.

Дозатор для косметичних засобів — однозначно найкраще рішення. Тому, якщо сумніваєтеся у покупці, то рекомендуємо спробувати таке рішення своєї продукції. Впевнені, ви не помилитеся.