Що таке флакони-ролери і для чого вони потрібні

Коли ми говоримо про парфумерію та косметику, то найчастіше уявляємо собі оригінальні пляшечки, баночки та флакончики, в яких міститься ароматна субстанція. Використання такої продукції завжди приносить задоволення — естетичне та нюхове, тому тара для парфумів, ароматичних масел та косметичних засобів має бути не тільки практичною, а й красивою.

Представляємо вашій увазі флакони-ролери, які відмінно підходять для зберігання та експлуатації різних парфумованих субстанцій. Як користуватись такою тарою та в чому її переваги, пропонуємо дізнатися далі.

Що являє собою флакон ролер

Флакон-ролер — це тара невеликого розміру, яка найчастіше використовується для зберігання косметичних засобів, парфумів, аромамаселів.

Нанесення вмісту відбувається завдяки руху кульки у горловині флакона, на який рівномірно розподіляється вміст. Після того, як тара буде спустошена, можна дістати кульку, ємність вимити і використовувати повторно. Але це не єдина перевага експлуатації флаконів ролерів. Крім цього:

  • маленькі флакончики мають акуратний та стильний вигляд;
  • у такій тарі зручно носити з собою в сумці ароматичну олію, різні парфумовані композиції, сироватки;
  • кулька крапельниця надійно утримує субстанцію всередині, навіть якщо флакон перевернутий;
  • тара підходить для зберігання ароматичного масла, парфумів та інших рідких косметичних засобів;
  • флакончик маленький, тому можна купувати різні ароматичні олії або іншу парфумерію в такій тарі, експериментувати, поєднуючи або змінюючи аромати на свій смак;
  • нанесення вмісту відбувається рівномірно, залишаючи на шкірі тонкий ароматний слід.

Не рекомендується використовувати флакон ролер для нанесення олій або інших субстанцій одночасно кільком людям. Щоб експлуатація була максимально гігієнічною, пам'ятайте, що кулька крапельниця стикається безпосередньо зі шкірою, тому використання має бути індивідуальним.

Яким бувають флакони-ролери

Зберігання парфумованої продукції повинно здійснюватися за певними вимогами, щоб уникнути випаровування ароматів. Практика показує, що при частій експлуатації краще використовувати невеликі флакончики з дозованим нанесенням речовин на шкіру. З таким завданням чудово справляються флакони-ролери.

Пляшечки можуть бути виконані зі скла або пластику. Сама кулька, яка як крапельниця пропускає субстанцію, може бути скляною, пластиковою або металевою. А ось кришка на пляшечку найчастіше зроблена з пластику.

Який вибрати флакон — немає великого значення. І скло, і пластик відмінно підходять для зберігання ароматичних олій та парфумерних композицій. Обидва матеріали хімічно інертні, не змінюють властивостей та якостей вмісту.

Скляні та пластикові флакони-ролери також мають кілька відмінностей:

  • Скляний флакончик втричі важчий за пластиковий.
  • Ціна на скляну тару буде трохи вищою, ніж пластиковий аналог.
  • Відрізняються пластик і скло по крихкості. Скляна продукція може тріснути або розбитися під час падіння або сильного удару. Але зазвичай тара невеликого обсягу вдало витримує фізичне навантаження.
  • Зовнішній вигляд скла ефектніший за пластиковий варіант.

Флакони-ролери для аромамасел і парфумованих композицій зазвичай мають мініатюрний розмір, тому їх можна використовувати як пробник, носити в невеликій дамській сумочці або брати з собою в дорогу.